Tanösvények látogatása szakvezetéssel vagy önállóan

A kisvasút végállomása mellet, Fogadónktól 3,5 km-re található Kakpuszta, ahonnan két erdei tanösvény indul 6-8 km hosszan

  1. Tőzike tanösvény:a túra során megismerhetjük a terület jellegzetes növényfajait, élőhelyeit.
  2. Eltűnt puszták nyomában tanösvény: az egykor virágzó település, Kakpuszta megmaradt nyomait, egy régi világ részletét látogathatja meg a túrázó.

A tanösvényekhez elérhetőek a Duna-Dráva Nemzeti Park honlapjáról letölthető vezetőfüzetek, amelyek kalauzolják, ismeretekkel gazdagítják az érdeklődőt.

3. Nagybajom – Homokpusztai állattartó telep: erdei úton 15 km-re találják a pásztoréletet, élőhelyet, racka juhokat, tanösvényt bemutató állattartó telepet, ahol szalonnasütő is várja a kirándulókat.

Mindhárom tanösvény-túrához igényelhető és ajánlott szakvezetés (előzetes egyeztetéssel egy héttel az időpont előtt), illetve önállóan is látogatható. Az első két túra hossza gyalogosan a Fogadótól oda-vissza kb. 13-15 km. A 3-as számú túra kiindulási helye 15 km-re van.


Túrák szakvezetéssel egyedi igények szerint

A kirándulók életkorát, érdeklődését figyelembe véve, az útvonal hosszát egyedi igényekhez igazítva mutatja be a szakvezető a szép természeti értékeket: védett virágokat, védett madarakat, élőhelyeket figyelhetnek meg az érdeklődők.


A szakvezetések ára 20 főig 15.000.-Ft, minden további személy 750.-Ft/fő

Szakvezetés, információ:

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Tel.: +36 (30) 405-4571
E-mail: [email protected]


Javaslat: térkép, túraöltözet, távcső, meleg időben rovarriasztó javasolt.

Igény esetén, előzetes egyeztetéssel készítünk hideg csomagot az útra: 2 db szendvics, 1 alma, 1 müzli szelet, 0,5 l ásványvíz. Ára: 1 500.- Ft

| VISSZA